Studenterhus
Odense

Foredrag: Recovery gennem fællesskaber

Details
Date:

marts 6

Time:

19:00

Website:
Event Website
Venue

Studenterhus Odense

At komme sig af psykisk sygdom handler ikke udelukkende om at reducere symptomer, men også om, at man selv er tilfreds med sit liv, ser positivt og lyst på fremtiden og er en del af fællesskaber, hvor man aktivt bidrager positivt for sig selv og for andre.

Til dette foredrag sætter vi fokus på, hvad fællesskaber kan på vejen mod recovery. Vi får tre forskellige perspektiver på emnet. Henholdsvis fra en forsker, en skaber af fællesskaber og en bruger af fællesskaber.

Først indfører PhD-studerende Karina Stjernegaard os i recoverybegrebets historie.
Recovery er på alles læber i psykiatrien, hvor både regioner og kommuner har igangsat initiativer for at arbejde mere recovery-orienteret. Men hvad betyder recovery egentlig? Er det en metode til at forandre vores forståelse af psykisk lidelse? En filosofi? Eller et nyt klinisk værktøj?
Betyder recovery, at man kommer sig – eller ligger der mere i begrebet?
Karina Stjernegaard, ph.d.-studerende og specialkonsulent med brugerbaggrund, vil til dette foredrag tage os kort igennem recovery-begrebets historiske baggrund frem til i dag, hvor begrebet for nogen er ved at blive udvandet – og for andre et blevet en meningsfuld måde at støtte og forstå mennesker, der oplever psykisk lidelse.

Dernæst vil Per Mortensen fra Idræt for Sindet fortælle om det fællesskab, han har været med til at bygge, for at give psykisk sårbare bedring gennem idræt. Idræt for Sindet er en afdeling af Bolbro GIF, hvor der er plads til alle.

Til sidst skal vi høre Mads’ personlige beretning om, hvad fællesskaber har betydet for hans recovery fra en psykisk lidelse, der gjorde, at han en overgang brugte de fleste af sine vågne timer på at stirre ind i en hvid væg. På et tidspunkt var nok nok, og han fik en meget bevidst strategi om at komme ud og møde andre. Det har han fx gjort via et stort engagement i frivilligt arbejde. Blandt andet i Røde Kors og Bedre Psykiatri. Og de fællesskaber har hver især været trædesten på hans recovery-rejse.