Studenterhus
Odense

Forfattersalon | Johanne Mygind – Om mødre, hemmeligheder og oprør #Håb&Forældreskab

Details
Date:

august 20

Time:

19:30 - 21:30

Website:
Event Website
Venue

TID - Museum for Odense

Møntestræde 1

Odense, Denmark, 5000

Hvilken uset arv træffer vi vores egne valg på, og hvordan kan vores mødres hemmeligheder fortælle noget vigtigt om os selv? Det skal vi blandt andet tale med forfatteren Johanne Mygind om.

Hun blev født ind i et venstreorienteret kollektiv i 1976 præget af tidens nytænkende familiekonstruktioner. Men var ikke let, bare fordi det var vigtigt. I romanen ‘Kærlighedens år’ (2021) følger vi dokumentaristen Nanna, der nyskilt med tre børn i en ny lejlighed beslutter sig for at lave en udsendelse om sin egen mor Elisabeth.

Moren var frontfigur for kvindebevægelsen i 70’erne, aktiv men ulykkelig. Efterhånden som Nanna – og Johanne Mygind selv – udforsker sine formødres historie, vælter det pludseligt frem med ufortalte historier fra fortiden.

Om Rigmor, der ville være læge men i stedet blev mor. Om Elisabeths forelskelse i en anden kvinde. Om hendes splittelse mellem idealer og følelser. Vi taler med forfatteren om moderskabets dilemmaer, feminismen og frigørelsens pris gennem generationer – for hvad er frihed egentlig?

Aftenens forfattersalon i TID – Museum for Odense handler om hemmeligheder, mødre og oprør.

Moderator: TBA.

SPOKEN24præsenteres af Studenterhus Odense med støtte fra Odense Kommune, Statens Kunstfond, og H.C. Andersen Festivals. SPOKEN24 er en del af H.C. Andersen Festivals. Dette arrangement er skabt af Odense Museum.

Fotograf: Josefine Barrett

—- ​

Entré studerende:
Forsalg: 50,- (ekskl. billetgebyr på 2,-)
Dørsalg: 75,-

Entré almindelig:
Forsalg: 70,- (ekskl. billetgebyr på 2,-)
Dørsalg: 95,-