Studenterhus
Odense

#KulturensDøgn & SKRIV : Kan dine ord blive til handling? – En workshop om aktivisme og litteratur

Details
Date:

maj 4

Time:

13:00 - 16:00

Website:
Event Website
Venue

Studenterhus Odense

På mange måder har vi brug for en pause fra verden, i den her tid, hvor næsten hver eneste overskrift i nyhederne kalder på forandring. Og når den litterære danske scene bliver kritiseret for at interessere sig for meget for minoriteter, menneskerettigheder og klimaforandringer, kan man spørge sig selv, om de kritiske røster i virkeligheden ikke bunder i dårlig samvittighed?
Litteraturen følger jo tit med, når verden er i krise, og lige nu er der OK mange af dem. Men bliver ordene om forandring nogensinde vekslet til handling? Og hvad betyder det, når en forfatter slår et slag for en sag? Dagens workshop handler om litteratur og aktivisme.

Dagen starter med et kort oplæg om de sidste 5 års politisk-litterære tendenser i Danmark. Derefter der vil være 2 skriveøvelser med efterfølgende mulighed for at præsentere egen tekst, og give feedback på andres. Der er mulighed for at købe drikkevarer i baren, og der vil være kaffe og te til selve workshoppen. Tag din bedste ven med ned til en eftermiddag i litteraturens, politikkens og forandringens tegn. Vi glæder os til at se dig <3 Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

PROGRAM:
13.00 Dagen starter med et kort oplæg om de sidste 5 års politisk-litterære tendenser i Danmark.
13.20: Mulighed for spørgsmål og debat.
13:35: Første skriveøvelse sættes i gang.
14:00: Pause
14:30: Opsamling på teksterne og læsning
14:45: Skriveøvelse 2 går i gang
15:15: Pause
15:30: Læsning af hinandens tekster, snak
16:00: Vi siger tak for i dag!

Tusind tak til Odense Kommune, som har støttet dette arrangement i anledning af Kulturens Døgn.